Projekt budowy dwóch dużych hal cieplarnianych z łuków i elementów konstrukcyjnych z drewna klejonego, pokrytych poliwęglanem z drewnianymi ścianami – nowa konstrukcja miała powstać w miejscu starej i nieestetycznej konstrukcji metalowej. Centrum ogrodowe zlokalizowane w Feurs w regionie Rhône-Alpes w centralnej Francji.

Nasz Klient chciał zapewnić gościom odwiedzającym jego centrum ogrodowe estetyczne wnętrze skłaniające do lepszych decyzji zakupowych. Dodatkowymi celami było powiększenie powierzchni sprzedaży oraz zabezpieczenie ekspozycji w zamykanych halach.

Konstrukcja z drewna klejonego

Dwie wielkie i bardzo wysokie hale. Powierzchnia 2 x 200 m2, Prawie  6 m wysokości (kolumny 4,1m + łuki 1,6 m). Ściany wypełnione poliwęglanem i drewnem, okna oraz przesuwne drzwi

Prace zostały ukończone w 3 tygodnie (18 dni roboczych) w sierpniu 2011 r. Przygotowania do realizacji (projekt, planowanie, zaopatrzenie) rozpoczęły się wcześniej.

  • Typ projektu Budowa szklarni przy centrum ogrodniczym
  • Zakres projektu Dwie hale z drewna klejonego, pokrycie - poliwęglan wzmacniany
  • Miejsce i data realizacji Feurs, Francja, sierpień 2011
  • Czas realizacji 18 dni roboczych (3 tygodnie)
  • Klient http://www.villaverde.fr/feurs/presentation/