Jakie były oczekiwania klienta?

  • Ambitne: Inwestycja, która natychmiast zacznie na siebie pracować, całkiem nowy, atrakcyjny i przyciągający uwagę wygląd centrum, solidna i trwała konstrukcja na wiele lat.
  • Precyzyjne: Konstrukcja ma prowadzić i zachęcać klientów do odwiedzenia nowootwartej restauracji usytuowanej na tyłach centrum.

Jakie zastaliśmy warunki terenowe?

Centrum położone jest na malowniczym, ale niezwykle utrudniającym prace budowlane pagórku, o różnicy poziomów 3,6 metra!!!. Imponujący końcowy rezultat, który udało się ostatecznie osiągnąć, to zasługa wieloletniego doświadczenia naszego zespołu.

Jaką konstrukcja z drewna klejonego powstała?

Efektowna konstrukcja z łuków i belek z drewna klejonego składającą się z kilku zadaszonych, umieszczonych na różnych poziomach, ale precyzyjnie dopasowanych i połączonych ze sobą pasaży przeznaczonych do ekspozycji roślin i produktów. W rezultacie powstał swoisty labirynt zadaszonej przestrzeni zewnętrznej, zachęcającej klientów do dłuższego pobytu i zakupów.

Jak, kiedy, jak długo?

Prace, które rozpoczęły się od wykopów, wyrównania terenu, poprzez proces budowy do finałowego wyniku, zajęły nie więcej jak 4 tygodnie Bardzo ważne było to aby w czasie budowy centrum mogło normalnie funkcjonować, szczególnie że prace toczyły się bezpośrednio przed Wielkanocą, i związanym z nią wzmożonym zainteresowaniem zakupowym konsumentów.

Rezultat...

Ostatecznym rezultatem jest solidna, mająca wiele zastosowań i atrakcyjna konstrukcja z drewna klejonego, która już zaczęła się zwracać, sadząc po zadowolonych twarzach właściciela i jego zespołu.

  • Typ projektu Zadaszenie ciągów komunikacyjnych w centrum ogrodowym, rozszerzenie powierzchni handlowej
  • Rodzaj konstrukcji Drewno klejone, łuki klejone, poliwęglan, stopy betonowe
  • Miejsce i data realizacji Seiont, Północna Walia, Wielka Brytania, luty 2011
  • Czas realizacji 4 tygodnie
  • Strona WWW Klienta http://seiontnurseries.com/